Μετά από "απολογισμό" της οικονομικής κρίσης, ο Economist κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα παρατηρείται οπισθοδρόμηση δώδεκα ετών.
Βάσει του δείκτη Proust, που μετρά τον χαμένο οικονομικά χρόνο για κάθε χώρα, η κρίση που ξέσπασε γύρισε την Ελλάδα στο 2000.
Ο συγκεκριμένος δείκτης, που αποτιμά επτά βασικές οικονομικές παραμέτρους, δείχνει ότι Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία έχουν χάσει από επτά χρόνια, η Βρετανία οκτώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δέκα.
Οι επτά επιμέρους δείκτες που περιλαμβάνει χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αποτελείται από την περιουσία των νοικοκυριών, την τιμή των μετοχών και χρεογράφων και την τιμή κατοικιών, η δεύτερη από την ετήσια παραγωγή και την ιδιωτική κατανάλωση και η τρίτη από τους πραγματικούς μισθούς και την ανεργία.
Ο χαμένος οικονομικός χρόνος στο ρολόι κάθε χώρας προκύπτει από το μέσο όρο του συνόλου των δεικτών.
Ενδεικτικά για την ελληνική περίπτωση αναφέρεται ότι οι τιμές των μετοχών ήταν υψηλότερες το 1992, επομένως στον τομέα αυτό η Ελλάδα έχει χάσει 20 χρόνια. Οι πραγματικοί μισθοί έχουν πέσει κάτω από το επίπεδο του 2004 και η ανεργία έχει επιστρέψει στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990.